Hvorfor/hvordan Kalkfrit vand


Hvorfor har du behov for et blødgøringsanlæg? 

Aflejringer på badeværelset, belægninger i husholdningsapparater med irritation og stort besvær til følge, er problemer der for tiden rammer størstedelen af boligerne landet over. Dette skyldes det høje kalkindhold som er i det danske grundvand, hvilket bl.a. resultere i mange timers arbejde og uendelig mængder rengøringsmidler for at få fjernet. Kalken ophober sig i bl.a. rør, armaturer og lukkede installationer som fx vandtanke. På sigt vil det have en betragtelig nedsættende effekt på virkningsgraden og behovet for reparationer blive uundgåelige.  


Hvordan virker et blødgøringsanlæg?

Når vandværksvandet løber igennem vores blødgøringsanlæg, sker det igennem en beholder med ionbyttermasse, hvori at kalk og magnesiumioner fjernes og vandet derved bliver blødgjort. Anlægget optager altså kalken, og når der ikke kan optages mere, skal det regenereres og renses. Processen begynder automatisk og tager ikke mere end 25 minutter. Selve regenereringen sker ved hjælp af en mild saltopløsning, hvor det eneste du skal gøre er, at tilføre anlægget (navner på tabletterne) salttabletter. Anlægget vil selv gøre dig opmærksom på, hvornår det er tid til at påfylde salt.

Denne form for vandrensning er en anderkendt teknologi og har eksisteret i industrien i over 50 år. Først i 2016 blev det dog tilladt at få installeret blødgøringsanlæg i private hjem. Kravene til et blødgøringsanlæg er høje i Danmark, så derfor findes der kun et lille antal af leverandøre, hvor ecovand er i blandt dem.

Vores produkter () og () er en del af certificeringsprocessen under DVGW (Deutche Verein des Gas und Wasserfaches). Det vil sige at produkterne regelmæssigt bliver testet for overholdelse af alle, nationalt og internationalt anerkendte retningslinjer og normer vedrørende sikkerhed, hygiejne og miljøbeskyttelse.  Blødgøringsanlæg med et DVGW-certifikat må anvendes til drikkevand i Danmark.


Er det sundhedsskadeligt? 

Absolut ikke! Hos ecovand anbefaler vi, at hårdhedsgraden i blødgøringsanlægget indstilles til ca. 6 ᵒdH, hvilket er den enhed vandhårdhed måles i. På den måde vil kun kalken blive fjernet, samtidig med at koncentrationen af sunde mineraler vil forblive uændret. Derved vil det på ingen måde have en sundhedsmæssig indflydelse at gøre hjemmet kalkfrit. Teknikken som bliver brugt i blødgøringsanlæggene, har været godkendt i fx Tyskland igennem en længere årrække.     


Skader det mine rør?

Nej dine rør tager på ingen måde skade af blødgjort vand, tværtimod vil du opleve mindre slid på dine installationer. Kalkholdigt vand medfører belægninger på rørenes inderside og overtid vil disse kalkbelægninger mindske det indvendige areal i rørene og derved øge energiforbruget for at opretholde vandtrykket.   

Det kræver 6 gange så meget energi at pumpe 12 liter vand pr. minut igennem et 20 mm rør 3 mm kalkbelægning i forhold til et kalkfrit rør.


Er der vedligeholdelse?

Når der ikke kan optages mere kalk i blødgøringsanlægget, skal det regenereres og renses. Processen begynder automatisk og tager ikke mere end 25 minutter. Selve regenereringen sker ved hjælp af en mild saltopløsning, hvor det eneste du skal gøre er, at tilføre anlægget (navnet på tabletterne) salttabletter. Anlægget vil selv gøre dig opmærksom på, hvornår det er tid til at påfylde salt.

Blødgøringsanlæg er lukkede installationer og er i princippet vedligeholdelsesfri ved almindelig drift ligesom vandvarmere. Hos Ecovand anbefaler vi dog et jævnligt eftersyn for at forsikre den mest økonomiske drift. Du kan indgå en service aftale hos Ecovand, hvor vi en gang årligt vil komme forbi og lave et service tjek på dit blødøgingsanlæg. Dette og alle fordelene kan du læse mere om her.  


Hvad du sparer?

• Tid på at fjerne kalk fra fliser, toiletter og husholdningsapparater.
• Penge ved at reducere dit el- samt energiforbrug. 
• Miljøet for mindre udledning af kemikalier og sæbe. 
• Penge på reparationer og vedligeholdelse af installationer, apparater og maskiner som vandet kommer i kontakt med.


Hvor i huset monteres anlægget?

Blødgøringsanlægget installeres lige ved vandmåleren, der hvor vandet kommer ind i din bolig. Kalken fjernes fra vandet når det løber igennem anlægget. Herefter er det bare at nyde fordelene ved det kalkfri vand i alle husets husholdningsapparater, vandhaner og varmeanlæg. 

 

Godkendt til drikkevand

Vores produkter serier Greenline og North Star er en del af certificeringsprocessen under DVGW (Deutche Verein des Gas und Wasserfaches). Det vil sige at produkterne regelmæssigt bliver testet for overholdelse af alle, nationalt og internationalt anerkendte retningslinjer og normer vedrørende sikkerhed, hygiejne og miljøbeskyttelse.  Blødgøringsanlæg med et DVGW-certifikat må anvendes til drikkevand i Danmark.

 

Loading...