>> Læs mere om vores drikkevand og hvordan du kan sikre dig rent drikkevand til dig og din familie <<

Styrelsen for patientsikkerhed oplyser, at der er fundet chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevandsboringer omkring Ledøje Vandværk. Så hvis vandet fra din hane kommer herfra, skal du undgå at drikke det.

Overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne Hempel-Jørgensen, udtaler i en pressemeddelelse; ”Man ved ikke, om chlorothalonil-amidsulfonsyre er sundhedsfarligt. Men man kan på nuværende tidspunkt ikke udelukke, at stoffet kan give skade på DNA’et i cellerne, hvis man indtager det i drikkevandet. Derfor anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed ud fra et forsigtighedsprincip, at man ikke indtager vandet.”

Pressemeddelsen kommer efter, at der i to ud af tre boringer i området, er fundet chlorothalonil-amidsulfonsyre, samtidig med at der i den sidste boring ikke kan udelukkes at stoffet er til stede.

Anne Hempel-Jørgensen har desuden en opfordring til folk i området.

”Man skal ikke drikke vandet eller bruge det i madlavningen, men man kan stadig bruge det til andre husholdningsformål som tøjvask og opvask, ligesom man stadig kan gå i bad uden bekymring”.

”I forbindelse med badning, anbefaler vi, at man er ekstra opmærksom på, at små børn ikke drikker af badevandet,” siger hun.

Man skal dog ikke frygte, hvis man har drukket af vandet fra vanværket. Opfordringen til ikke at drikke vandet skyldes, at man er ekstra påpasselig. Derfor er der heller ikke umiddelbar grund til at søge læge, hvis man har drukket vandet.

”Vi anbefaler at man lader være med at indtage vandet ud fra et forsigtighedsprincip. Man behøver ikke være bekymret for, om man bliver syg her og nu, og der er ikke grund til f.eks. at søge læge, hvis man har drukket vandet,” siger Anne Hempel-Jørgensen.

Vil du sikre dig og din familie 99,9% rent filtreret vand, så klik dig videre og læs mere om vores produkter.  

>> Læs mere om vores drikkevand og hvordan du kan sikre dig rent drikkevand til dig og din familie <<