Drikkevandet forurenet på folkeskole – skal vi til selv at give vores børn filtreret vand med i skole?

Drikkevandet på Østofteafdelingen af Distriksskolen Øst på Lolland har været så forurenet med E-colibakterier, at de har været nødsaget til at sende 10 indskolingsbørn hjem. Det skriver Ekstra Bladet på deres hjemmeside. Børnene havde bl.a. hovedpine og døjede med opkast i løbet af skole dagen.


Ifølge Ekstra Bladet var det et lokalt vandværk som havde udtaget en lang række vandprøver ved en ejendom i Østofte og her viste det sig, at prøverne var fyldt med E-colibakterier. Efterfølgende fik det Teknik og Miljøforvaltningen i Lolland Kommune til at henvende sig til bl.a. Østofteafdelingen. Hurtigt blev eleverne bedt om, ikke at drikke mere af vandet på skolen. Enkelte af eleverne havde dog allerede drukket af vandet og i løbet af dagen blev flere af dem sløje og måtte sendes hjem.


Set på med kritiske briller kan ovenstående rejse spørgsmålet: Skal vi selv til at give vores børn rent drikkevand med i skole, for at sikre de ikke bliver syge og dårlige? Det korte svar er selvfølgelig nej, da denne skole indtil videre har vist sig at være et enkelt stående tilfælde. Alligevel er det dog et interessant spørgsmål at stille. For kan det ske en gang kan det selvfølgelige også ske igen, og med tanke på at vores grundvand de senere år kun er blevet mere forurenet af pesticider, går det måske ikke længe før at dette blive en realitet, hvis det da ikke allrede er.  


Ecovand.dk har taget en kort snak med Susanne som er bosiddende på Lolland og har to børn på Østofteafdelingen. På spørgsmålet om forældre nu var nødsaget til at give deres børn rent drikkevand med i skole tilføjede hun: ”.. altså jeg giver faktisk allerede mine børn deres eget vand med i skole, men det skyldes nu ikke den her episode, selvom det selvfølgelig ikke ligefrem taler for at stoppe med det.. de haner som børnene får deres vand fra på skolerne, er dagligt i kontakt med flere hundrede små uvaskede hænder, og det give alt andet lige en større risiko for at blive ramt af bakterier”.  


Hos Ecovand.dk sælger vi omvendt osmose anlæg som fjerner alle pesticider og urenheder i dit drikke. Du kan læse mere om vores produkter her.